155 első évfolyamos hallgató tett hétfőn fogadalmat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Kaposvári Képzési Központjában. Összesen négyszázan fiatal tanulja itt választott hivatását.

- Ne felejtsék el, ha itt végeztek, a társadalmi elvárásoknak is meg kell felelniük. Annak a társadalomnak, aki akkor fordul önökhöz, amikor a szükségét látja. Amikor, szükség van az önök segítségére és azt gondolom, hogy ez mindig is fontos: segíteni, az élet egyik legfontosabb dolga - mondta a tanévnyitón Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

null

A kar dékánja pedig a többi között arról is beszélt köszöntőjében, hogy hallgatóik a koronavírus-járvány ideje alatt is hősiesen helytálltak. Az esetenként virtuális iskolapadban éppúgy, mint a mindennapokban.

- Több, mint 320 hallgatónk végzett önkéntes tevékenységet vagy rendelték ki az ország valamely pontjára. Mindamellett, hogy ez a szolgálat gyakorlati szempontból is sokat hozzátett a tanulmányaikhoz, egyúttal hallgatóink tanúbizonyságot is tettek arról, hogy megvan bennük a kitartás, az alázat, a szorgalom és a hivatástudat - mondta beszédében a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánja, Prof. Dr. Ács Pongrác.

null

Az elsősöket a város nevében Pintér Rómeó, alpolgármester üdvözölte és arra kérte őket: segítsék a somogyi megyeszékhely egészségmegőrző törekvéseit.

- Nagyon hálásak vagyunk, hogy Kaposvárra jöttek, bízunk benne, hogy itt is maradnak! Azonban szeretném, ha tudnák, hogy az évtized elején, mi a kaposvári polgárokkal közös párbeszédünkben kitűztünk egy közös célt és ez a cél nem más, mint hogy 2030-ra szeretnénk elérni azt, hogy Kaposvár Magyarország egyik legegészségesebb, ha nem a legegészségesebb városa legyen - tette hozzá a megyeszékhely alpolgármestere.

A Kaposvári Képzési Központ igazgatója szerint a hallgatóknak a kar és a város is számtalan lehetőséget kínál.

- Én arra biztatom önöket, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel. Az egyetem nemcsak a tanulásról szól, az itt megszerzett tudás mellett kialakult barátságok, szakmai kapcsolatok, a szerelmek, azok egy életre szólnak és meg fogják határozni a jövőbeli életüket. Én ehhez kívánok önöknek először is egy gördülékeny évkezdést, aztán pedig egy sikeres folytatást - emelte ki köszöntőjében Dr. Stromájer-Rácz Tímea, a PTE Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjának igazgatója.

null

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának a kaposvári mellett Szombathelyen, Zalaegerszegen, Zomborban és Székelyudvarhelyen is működik egy-egy képzési központja.

Címkék: pte, pécsi tudományegyetem, évnyitó, kaposvár, egészségügyi anyagok