A miniszterelnök a közrádiónak adott interjújában azt mondta: mára az új fertőzöttek száma 7000 alá csökkent, és csökkent a kórházban kezelt emberek száma is. 166 beteg veszítette életét.

Az adatok alapján a helyzet inkább javul, a hullám csúcsán túl vagyunk - fogalmazott a kormányfő, aki azt is hozzátette: csak az oltás segít.

December 15-től indulhat az 5-11 évesek oltása - mondta Orbán Viktor, kiemelve, hogy ezt a döntést hosszas tudományos vita előzte meg. Az oltópontokon és a gyermekorvosoknál lehet majd megkapni ezt az oltást. Szakaszokban érkezik a megfelelő vakcina, első körben nagyjából 70 ezer. 

fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy mivel jövőre magasabb lesz az infláció, mint amire a kormány korábban számított, így a nyugdíjak összegét is újrakalkulálták.

Minden nyugdíjas biztos lehet abban, hogy 5 százalékkal emelkedik a nyugdíja januártól, emellett a következő évben teljes egészében visszaadott tizenharmadik havi nyugdíj is 5 százalékkal emelkedik- mondta Orbán Viktor.

Címkék: igazolvány, miniszterelnök, védettség, Orbán, infláció, vakcina, elhunyt, járvány, nyugdíj, oltás, fertőzött, koronavírus, egészségügyi anyagok