Az egészségügyis középiskolások egy villámcsődülettel készültek a kaposvári kórház mai nyílt napjára (ezt alább meg is mutatjuk).

A programok megnyitóján a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, dr. Moizs Mariann bejelentette: az intézmény Magyarországról elsőként csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet egészségmegőrző kórházainak hálózatához. Ezt a szervezetet a WHO európai irodája 1988-ban hozta létre. A világ 5 kontinensén működik, több mint 30 országban 950 kórház és szolgáltató a tagja.

Szita Károly polgármester pedig arról beszélt: Kaposvár megteremti és folyamtosan fejleszti az egészségmegőrzés feltételeit, ugyanakor az is fontos, hogy a városlakók is tegyenek az egészségükért! Csak így lehet a somogyi megyeszékhely 2030-ra az ország egyik legegészségesebb települése. A városvezető szerint a kaposváriak már eddig is bebizonyították, hogy összefogva mindenre képesek: így lépett előre a város gazdasága, népessége és így lehet a klímavédelem éllovasa is.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az Egészséges Kaposvár program tovább folytatódik. A szűrővizsgálatokat kiviszik a munkahelyekre és a város csatlakozik a WHO által alapított Európai Egészséges Városok Szövetségéhez is.

Címkék: egészség, kórház, egészségügyi anyagok, Kaposvár