Folyamatosan oltják a kaposvári kórház dolgozóit az intézmény oltópontján. Csak hétfőn újabb 160 ápoló, illetve orvos kapta meg a második vakcinát.

- Semmi rossz tapasztalatom nem volt, sem az első, sem a második után. Semmilyen mellékhatást nem észleltem. Nagyon gyorsan történt meg az oltási folyamat, szinte egy pillanat műve volt. Mire feleszméltem már túl is voltam rajta - válaszolta kérdésünkre Turnárné Hilmer Hajnalka.

A következő napokban tovább folytatódnak a második körös oltások. Főként az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát. A nagyatádi és a siófoki kórház dolgozóival együtt csaknem 2 ezren. Az oltóanyagot Kaposi Mór Oktató Kórházból szállítják át a vidéki oltópontokra.

- A második oltás beadásától számítva 7-10 nap az amire azt mondják, hogy elérik a maximális védettséget a dolgozók - tette hozzá a kaposvári kórház ápolási igazgatója, dr. Héra Eszter.

A hétvégén már a szociális otthonok lakóinak második körös oltását is elkezdik. Ezzel párhuzamosan az első körös oltások is folytatódnak, hiszen az egészségügyi dolgozók közül is egyre többen kérik a vakcinát.

Címkék: oltás, kórház, egészségügyi anyagok, koronavírus, kaposvár