Elismerés és köszönet illeti munkájukért az ápolókat - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília az ápolók nemzetközi napjához kapcsolódóan megköszönte az ápolók áldozatos munkáját, amelyet egész életük során végeznek. Közölte: az ápolóknak is köszönhető, hogy már 12 koronavírussal fertőzött beteget vettek le a lélegeztetőgépről a Szent László kórházban, állapotuk stabil. Az említettek közül tizenegy beteg 60 és 79 év közötti, és van egy 40 éves is.

Stabilan, alacsonyan tartják az új fertőződések számát - közölte. Hétfőről keddre 29-cel nőtt a fertőzöttek száma, a gyógyultak száma már ezer fölött van, eddig 425-en hunytak el, az elmúlt 24 órában 4 ember halt meg - ismertette.

Csökkent a fertőzöttek, és a kórházban ápoltak száma, és ezek a kedvező eredmények olyan járványügyi helyzetet teremtettek, amelynek következtében vissza lehet térni a járvány kezdetekor alkalmazott beutalási rendhez - mondta Müller Cecília.

Címkék: ápolók napja, operatív törzs, koronavírus, egészségügyi anyagok