Izgalmas és tanulságos megmérettetésre várja a közétkeztető konyhák csapatait a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV). A „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” témája a „tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”. A nevezéseket április 18-ig fogadja a NÉBIH.
A háromfordulós - selejtezőből, regionális elődöntőkből és döntőből álló - versenyen 2 fős csapatok vehetnek részt (1 szakács és 1 segítő), cégenként ugyanakkor több csapat is nevezhet. A versenyzőknek 3 fogásos, felnőtteknek szánt menüt kell megtervezniük, amely előételből vagy levesből, főételből és desszertből áll.
A versenymenüben kötelező szerepelnie csirkének vagy afrikai harcsának, friss parajnak és/vagy spárgának, szezonális gyümölcsnek és/vagy zöldségnek, valamint rizsnek vagy tésztának. Az előírt alapanyagokon túl bármilyen további élelmiszer felhasználható, azonban az ételsorok elkészítésekor a felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatja meg az egy étkezőre jutó nettó 450 forintot.
Címkék: szakács, közétkeztetés, menza, verseny, NÉBIH, egészségügyi anyagok