"Jogkövetőek a kaposváriak, hiszen alig kellett büntetni idén gyomos vagy parlagfüves terület miatt" - mondta a kaposvári közterület-felügyelet vezetője, Herczeg Attila egy keddi ellenőrzésen számolt be a május óta tapasztaltakról.

Az országban elsőként Kaposváron elindított parlagfű-vonalra idén eddig 103 bejelentés érkezett gyomos, elhanyagolt terület miatt. Májustól 435 esetben kellett  közigazgatási hatósági eljárást indítani. A tulajdonosok nagy része első felszólításra rendbe tette a területét. Mindössze 200 ezer forint bírságot szabtak ki, ami azt mutatja, hogy a kaposvári emberek túlnyomó többsége ügyel a környezetére, számolt be Herczeg Attila.

Parlagfű-vonal: 80/205-230


Az idős, rászoruló kaposváriak idén is kérhetik, hogy az önkormányzat segítsen nekik a gyommentesítésben, ezt ahogyan a korábbi években, úgy idén is ingyenesen teszik meg. Eddig nyolcszor teljesítettek ilyen kérést.

A közterület-felügyelők folyamatosan járják Kaposvárt, s jelentik, ha elhanyagolt területet látnak, hiszen minden kaposvári érdeke, hogy rendezett környezetben éljen.

Címkék: vonal, közterület, gyom, bejelent, parlagfű, egészségügyi anyagok