Ma is az orvoshoz igyekezett Koszednár Jánosné. Az idős asszonynak több mint egy kilométert kellene gyalogolnia betegen, ha nem jönne érte a falubusz.

- Nagyon sokat segít, olyanoknak akik nem tudnak eljutni az orvoshoz vagy legalábbis el tudnak de nehezen. És azokon nagyon sokat segít - mondta az idős hölgy.

Nemrég a kaposmérői Dobogó Egyesület is új kisbusznak örülhetett. Főleg az idősek utaztatására használják.

- Nagyon örültünk annak, hogy megkaptuk ezt a buszt mert sok helyre el tudunk vele menni. Kirándulásra színházlátogatásra - válaszolta Ambus Györgyné, a Dobogó Egyesület alelnöke.

De nemcsak a nyugdíjasok használják, több egyesület is igényt tart az új buszra.

- A faluban lévő nyugdíjas klub a sportegysesület a Vörösmarty Egyesülettel működike gyütt a Dobogó, a Mérői Szülők Egyesüeletével aktív közösségi élet résztvevői és velük együttműködve szeretné használni az egyesület az önkormányzat mellett - mondta Mészáros Renáta,
kaposmérői jegyző.

Rajtuk kívül még 69 település kap új falubuszt Somogyban. A 8-9 fős mikrobuszokat a települések igényeihez alakították ki. Rámpa és gyermekülés is szolgálja a rászorulók kényelmét.

Ilyen buszokkal segítenék a hátrányos helyzetűeket.
Ilyen buszokkal segítenék a falvakat.

A nyertes pályázók 100 százalékos, legfeljebb 10 millió forintos támogatást kaphattak a buszokra. Idén az önkormányzatokon kívül civil szervezetek és egyházak is pályázhattak.

Címkék: falubusz, somogy, új, egészségügyi anyagok