Nagy volt a sürgés-forgás az Erdősor utcai rendelőben. Ma már a bútorokat is bepakolták a felújított épületbe. Megújultak az elektromos vezetékek, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték kívülről a falakat és a mozgáskorlátozottaknak egy feljárót is építettek. A több mint 17 millió forintból megújult rendelő, új háziorvossal napokon belül fogadja a betegeket.

- Hétfőtől, november 10-től tudunk már itt ebben a megújult rendelőben dolgozni. Kicsit eltérő rendelési időben, mint ahogy eddig a korábbi kolléga dolgozott - mondta dr. Farkas István.

Kaposfüreden már a villanyvezetékezéshez vésték a falat. Heteken belül az ottani rendelőt is teljesen felújítják és bővítik. A betegeket addig a művelődési házban látják el.

- Körülbelül egy hónapja járunk ide, a tatarozás miatt kell ugye és nagyon várjuk már, hogy elkészüljön az új - válaszolta Balogh György.

A kaposfüredi felújítás csaknem 14 millió forintba kerül. A kaposvári önkormányzat azonban nem áll le a beruházásokkal, jelenleg a Hajnóczy utcai rendelő tervezése zajlik és két másik épületet is szeretnének teljesen felújítani.

- A következő két rendelő az az Ezredév utcai és a Rét utcai rendelő lesz, amit szeretnénk felújítani. Ezzel kapcsolatban beadtuk a pályázatot, viszont tartalék listára kerültünk, de reméljük, hogy minél hamarabb előresorolják a pályázatunkat és akkor ezt a két rendelőt, újabb két rendelőt is fel tudjuk újítani - tette hozzá Barnay Andrea, a Kaposvári Önkormányzat szóvivője.

De nem csak a megyeszékhelyen újítják fel az orvosi rendelőket. A regionális fejlesztési ügynökség 700 millió forintos támogatásából 8 somogyi telelpülésen kezdődnek el hasonló munkálatok.

Címkék: orvosi, rendelő, kaposvár, somogy, egészségügyi anyagok