Többen a kaposvári hajléktalan központban töltötték a délelőttöt. Olvastak, aludtak, vagy reggeliztek. Ahogy egyre hidegebb van, egyre többen térnek be ide, naponta 100 hajléktalan fordul meg itt. Napokon belül pedig már azokon is tudnak segíteni, akik az utcán élnek.

- Jelen pillanatban pályázati pénzből nyertünk az utcai ellátásra a teljes krízisidőszakra elegendő élelmiszerforrásra. Ez most sem lesz több, mint az elmúlt években 120 forint körüli értékben tea, kenyér és konzerv, amit biztosítunk - mondta a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központ igazgatója, Gulyás János.

Azok, akik a városon kívül élnek, heti ellátmányt kapnak, a gondozási közponban pedig bármikor moshatnak fürödhetnek, és orvoshoz is fordulhatnak.

null

Kabát, pulóver és meleg nadrág is érkezett a baptista pontba. A tél közeledtével sokan hoznak, de többen visznek is meleg ruhákat tőlük.

- A sláger nálunk a téli kabát, a téli cipő, nadrágok nagyon sokan jönnek be főként a kis gyermekeiknek keresnek ruhákat, illetve idős emberek, délelőtt éppen egy hölgy jött, aki téli kabátot keresett magának és talált is, hála isten és örülünk, hogy tudunk neki segíteni - tette hozzá a Kaposvári Baptista Pont önkéntese, Erdei Norbertné.

A ruhákat mindenki annyiért veheti meg a baptista pontban, amennyit tud érte áldozni. A befolyt pénzből pedig élelmiszert vesznek a nehéz helyzetben élőknek.

Címkék: tea, járat, hajléktalan, egészségügyi anyagok