Tavaly 16 dizájner drogos halálesetből 8 Magyarországon történt.

- A kábítószert először kipróbálók korosztálya ma olyan 12-14 év közé tehető, tehát egyre alacsonyabb. Statisztikák szerint a középiskolások első második osztályos tanulói tehát a 14-15 évesek közül már 30 %-uk volt részeg - árulta el a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, Garamvölgyi László.

Közös kosarazásra hívták ma a fiatalokat a városi sportcsarnokban. A "Legyen más a szenvedélyed" roadshow lényege ugyanis, hogy a fiataloknak megmutassák, hogyan tölthetik el hasznosan szabadidejüket.A kosárlabda mellett a judo és a tánc is helyet kapott a rendezvényen.

null

Az eseményen rendezett sajtótájékoztatón Szita Károly, polgármester elmondta: a város egyik célja hogy megteremtsék a lehetőségét annak, hogy a boldog fiatalok, boldog felnőttekké váljanak.

- Mi nem jövőről beszélünk a fiataljainknak, hanem biztató jelent teremtünk számukra, és hogyha ezen belül csak a sportról beszélek, mint olyan lehetőségről amely megadja azt az alternatívát, azt a szabadidő eltöltésére amit mindenkinek javaslunk, akkor pedig híresen az elsők vagyunk az országban - mondta a polgármester.

A rendezvényen több száz fiatal kaposvári iskolás vett részt. A szervezők szerint minden rendezvényük sikeres, a fiatalok ugyanis hasznos tudással térnek haza.

Címkék: megelőzés, egészség, drog, egészségügyi anyagok