11:20
 
A hajnalban érkezett csapadékzóna kelet felé távolodott. Jelenleg az ország középső, déli tájain esik az eső. A következő jelentősebb esőzóna már meg is jelent délnyugati határainknál. Északkelet felé mozogva, a délutáni órákra eléri Somogy megyét.
 
eso0222


A friss radarképen jól látszik, hogy Somogy felett, átmenetileg csapadékszünet van. Két esőzóna között vagyunk éppen.
 
5417163418_a19b1f2790_b.jpg
 
Egy sekély ciklon csapadékzónája alakítja időjárásunkat. A csapadékhullásban hosszabb-rövidebb szünetek is lehetnek majd. Az esti óráktól fokozatosan megerősödik az északnyugatira forduló szél. A nappali órák hőmérséklete nem sokat változik a reggelihez képest, általában 6-10 fok közötti értékeket mérhetünk majd. A vasárnap időjárása csapadék szempontjából kissé bizonytalan. A nap első felében továbbra is borult időre számíthatunk, többfelé esővel, záporral, helyenként jelentős mennyiségű eső is lehet. Valószínű, hogy a délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam, megszűnhet az eső, de a megye nagy részén borult marad az idő. Van esély arra is, hogy az időközben kelet felé távolodó csapadékzóna megtorpan, illetve visszatáncol megyénk irányába. Ebben az esetben egész napos eső valószínű. Vasárnap az északnyugati szél megerősödik. A hőmérsékletek a szombatihoz hasonlóan, általában 6-10 fok között alakulnak. Hétfő reggelre többfelé képződhet köd, majd a nappali órákban a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, kevés napsütés is lehet. Csak néhol várható majd elszórtan kisebb eső, zápor. A hőmérsékletek hétfőn kissé emelkednek, helyenként már kevéssel 10 fok fölé is melegedhet a levegő.
A hétvégi csapadék mennyisége, és eloszlása bizonytalan. A legtöbb csapadék valószínűleg a megye déli, délkeleti tájain lesz.
 
A Brit-szigetek feletti ciklon áramlási rendszerében, továbbra is enyhe, időnként nagy nedvességtartalmú léghullámok érik el a kontinens belsejét. Hatására nagy területen változékony, csapadékos az idő. Téli idő már csak Európa távoli, északkeleti tájain van.
A következő három nap időjárása Somogy megyében:

 
Szombat: Erősen felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. A csapadékhullásban hosszabb-rövidebb szünetek lehetnek. A megye északnyugati tájain időnként elvékonyodhat a felhőzet. Az északnyugati szél, az esti óráktól megerősödik. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 6-10 fok között alakul. A késő esti órákra 5-9 fokig hűl a levegő.
 
Vasárnap: Erősen felhős, borult idő várható, többfelé kell számítani esőre, záporra. A délutáni óráktól csökkenhet a csapadékhajlam. Legfeljebb a megye északnyugati tájain vékonyodhat el a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 2-5 fok között valószínű. A délutáni órákra 6-10 fok közé melegszik a levegő.
 
Hétfő: A változóan, időnként erősen felhős ég mellett, kevés napsütés is lehet. Csak néhol fordulhat elő kisebb eső, zápor. A reggeli órák hőmérséklete 0,+3 fok között valószínű, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 8-12 fok közé melegszik a levegő. A magasabb értékek a gyengén felhős, naposabb tájakon lesznek.
 
 
Távolabbi kilátások: A jövő hét elejétől ismét melegszik az idő, visszatérnek a 10 fok feletti hőmérsékletek. Jelentős lehűlés a következő 10 napban sem látszik.

 

Csapadék ábra: A szombat reggeltől, vasárnap estig tartó időszakban lehulló csapadék mennyiségének legvalószínűbb eloszlása.

 

Címkék: szalinay, tél, előrejelzés, eső, egészségügyi anyagok, időjárás