Rain 3.jpg


Pénteken újabb esőzóna ér el minket, ezért a reggeli pára és ködfoltok feloszlása után, beborul az ég, és a délelőtti óráktól egyre többfelé kell számítani esőre, záporra. A hőmérsékletek általában 9-12 fok között alakulnak. Szombaton, a nap nagy részében a csapadékzóna alakítja térségünk időjárását. Erősen felhős, borult idő lesz, többfelé esővel, záporral. Néhol jelentős mennyiségű csapadék is lehet. Megerősödik az északnyugati szél és kissé visszaesik a hőmérséklet. A délutáni órákban 6-10 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk majd.

Vasárnap eleinte lehet még kisebb eső, zápor, majd napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és a megye északnyugati, nyugati tájain a nap is kisüthet. Ezzel szemben, Somogy keleti, és délkeleti területein továbbra is sok lesz a felhő. A vasárnap időjárása meglehetősen bizonytalan, mivel van esély arra is, hogy kelet felől visszatáncoljon a megye irányába a csapadék, így a vártnál hosszabb ideig is tarthat a csapadékhullás. A hőmérsékletek továbbra is 6-10 fok között alakulnak, legfeljebb néhol,  a naposabb tájakon emelkedhet kevéssel 10 fok fölé. A jövő hét elejétől melegedés kezdődhet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Péntek: A reggeli ködök feloszlása után túlnyomóan borult idő lesz, a délelőtti óráktól többfelé kell számítani esőre, záporra. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 9-12 fok körül alakul. Késő estére 5-10 fok közé hűl a levegő.



Szombat: Erősen felhős, borult idő várható. Többfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 3-6 fok között alakul, néhol köd is képződhet. A délutáni órákra 6-10 fokig melegszik a levegő.



Vasárnap: Eleinte még lehet számítani kisebb esőre, záporra, majd napközben csökken a csapadékhajlam, felszakadozhat a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 2-5 fok kötött valószínű. A délutáni órákra 6-10 fokig melegszik a levegő. A vasárnap időjárása, csapadék szempontjából bizonytalan.



Távolabbi kilátások: A következő 10 napban is folytatódik az enyhe, változékony idő. A hétvégi kisebb lehűlés után, a jövő héten ismét melegszik a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kapospont, időjós, tibor, yolo, szalinay, egészségügyi anyagok