Teleki polgármesterét egy ismeretlen hívta fel azzal, hogy vigye el tőlük édesanyját, mert a mentősök náluk hagyták előző este. A betegszállító cég viszont azt állítja: ők hazavitték a beteg, idős asszonyt, aki szerintük  csak később mehetett át a szomszédba. Felelős nincs, pedig nem sokon múlt, hogy a betegszállításból tragédia legyen.

mentő


Egy egész napot vendégeskedett egy idegen családnál Teleki polgármesterének édesanyja. Az idős nőt kórházi kezelése után szállították volna haza a betegszállítók, de a lakását zárva találták, és a kulcs sem volt az asszonynál. Így a nőt az egyik szomszédnál hagyták a polgármester elmondása szerint.

- A környékbeli lakásokat felcsengetve próbálták meg valahová elhelyezni. Mondták, hogy többen nem akarták éjszaka, nem tudtak vele mit kezdeni, majd befogadta egy szintén egyedülálló idős hölgy - mondta a Teleki polgármester, Hári László.

A betegszállító cég viszont azt állítja: rendben hazaszállították az idős asszonyt, ezt GPS adatokkal is igazolni tudják.

- Ez egy családi ház, egy ikerház, ahová a nénit bevitték, a GPS adatok is ezt igazolják, hogy ott álltak meg. Az ikerház másik felében lakót kérték meg, hogy segítsen kinyitni a lakást, és ott a nénit a saját lakásában letették - mondta az AMSZ Betegszállító szolgálatvezetője, Agócs Gábor.

A betegszállító cég szolgálatvezetője szerint feltehetőleg az idős nő később saját lábán ment át a szomszédhoz. Fia, Teleki polgármestere szerint felelőtlenség volt egyedül hagyni édesanyját, hiszen a kórházban is tudták, hogy pszichésen beteg. Így szerinte az asszony akár halálra is fagyhatott volna, ha egy fűtetlen lakásban hagyják magára. Ő ezért továbbra is kitart amellett, hogy valaki hibázott az ügyben.

Címkék: mizéria, asszony, szomszéd, mentő, polgármester, egészségügyi anyagok