Mint arról ma már beszámoltunk: milliókra büntette a magyar McDonald's-ot a GVH, amiért termékeikben a csirkehús felhasználásával készült egyes termékeiben darált csirkebőrt találtak. A gyorsétterem-hálózat azonban szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében tagadja a vádakat, és helyreigazítást követel a Gazdasági Versenyhivataltól. Szerintük ugyanis nem nem hibáztak semmiben.

Olvassa el a teljes közleményt.

"Meggyőződésünk, hogy nem tévesztettük meg a fogyasztókat az eljárásban vizsgált csirkés termékeink kommunikációjával. A versenyhivatali eljárás során bebizonyítottuk, hogy minden tekintetben az érvényes szabályozásnak megfelelően jártunk el, és valamennyi vonatkozó hazai és EU-s jogszabályt betartva hirdettük és értékesítettük termékeinket. Az eljárás során kifejtett álláspontunkat fenntartjuk, és a Versenytanács határozatának bírósági felülvizsgálatát kérjük.

Továbbá azonnali helyreigazítási kérelemmel fordulunk a GVH-hoz, ugyanis valótlan állítás, és a Versenyhivatal is tévesen tette ma közzé, hogy a panírozott termékek és a csirkemell csíkok nevű termékeink darált csirkebőrt tartalmaznának. Ezek a termékek egyáltalán nem tartalmaznak csirkebőrt, és ilyen értelmű megállapítás a GVH saját határozatában sem szerepel.

A grillezett csirkehúsos termék tartalmaz csirkebőrt, az anatómiai aránynál kisebb mértékben. A bőr hozzáadására ennél a terméknél azért van szükség, hogy a hús élvezeti értéke megmaradjon, ne váljon szárazzá a grillezést követően.

A GVH vizsgálatában érintett négy termék tehát a következő összetevőket tartalmazza:

Grillezett csirke – csirkemell filé, bőr, páclé, növényi olaj – grillen sütve
Panírozott csirke – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve
Csirkemell csíkok – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve
Ropogós csirkemell csíkok (filé) – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve"

Címkék: kaja, gyors, hamburger, mcdonalds, gvh, étterem, magyar, egészségügyi anyagok