Többnyire felhős, párás idő várható, fokozódó ködhajlammal. Lesznek helyek, ahol az éjszakai órákban képződött köd feloszlik, és kisüt a nap, máshol erősen felhős, tartósan ködös marad az idő.

A ködös tájakon többfelé alakul ki ködszitálás. A gyengén felhős, szűrt napsütéses, illetve a ködös tájak, térben és időben váltakozhatnak majd, ezért nehéz előrejelezni, hogy hol ereszkedik le éppen sűrű köd a nap folyamán. A hőmérsékletek is ennek megfelelően alakulnak majd. A következő napokban, a délutáni órák hőmérsékletei általában 6-10 fok körül valószínűek. Az alacsonyabb értékek a tartósan ködös tájakon, míg a 10 fok körüli értékek a gyengén felhős, esetleg napos helyeken várhatók. Az éjszakák is fagymenetesek lesznek.

A Brit-szigetek feletti ciklon a következő napokban gyengül, ennek hatására a meleg levegő utánpótlása is megszűnik a Kárpát-medencébe.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Kedd: Változóan felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, ködszitálással. Lesznek helyek ahol feloszlik a köd, és kisüt a nap. A délutáni órák hőmérséklete 7-10 fok körül alakul. Az alacsonyabb értékek a ködös, felhős tájakon lesznek. Késő estére 3-6 fokig hűl a levegő.



Szerda: Általában erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, ködszitálással. Helyenként azonban felszakadozhat a felhőzet, kisüthet a nap is. A reggeli órák hőmérséklete 2-5 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 6-9 fokig melegszik a levegő, de a tartósan ködös tájakon ennél hűvösebb lehet.



Csütörtök: Általában erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, ködszitálással. Helyenként azonban felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. A reggeli órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 6-10 fok közé melegszik a levegő. Az alacsonyabb értékek a tartósan ködös tájakon lesznek.



Távolabbi kilátások: Eleinte folytatódik az enyhe idő, majd a hét végétől kezdve lehűlés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kapospont, tibor, időjós, yolo, szalinay, egészségügyi anyagok