11497635.jpg


Kedden mind többfelé szakadozik fel a felhőzet, és süt ki a nap, már csak kevés helyen maradhat meg a köd. A megélénkülő déli széllel, már talaj közelébe is megérkezik a meleg levegő, ennek köszönhetően a délutáni órákra 5-10 fok közé melegszik a levegő.

Szerdára további melegedés várható. Többnyire napos idő várható, és a délutáni órákban, Somogy nagy részén mérhetünk majd, 8-11 fok körüli hőmérsékleteket, miközben egyre erősebb déli szél fúj. Nem kizárt, hogy néhol, akár a 15 fokot is elérje a hőmérséklet. Csütörtökön egy csapadékzóna éri el megyénket. Erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen kell számítani esőre, záporra. A mostani számítások szerint péntekig, általában 5-15 mm közötti csapadék hullhat megyénkben.

Csütörtökön sem esik vissza lényegesen a hőmérséklet, többfelé mérhetünk majd 7-10 fok közötti értékeket. Tavaszias, változékony karácsonyunk lesz tehát az idén.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Kedd: Változóan felhős, többfelé napos idő várható, csak kevés helyen maradhat meg a köd. A déli szél megélénkül. A délutáni órákra 5-10 fok közé melegszik a levegő. Késő estére 1-5 fok közé hűlhet a levegő.



Szerda: Változóan felhős, nagyrészt napos idő várható. A déli szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 0,+4 fok között valószínű. A délutáni órákra 8-12 fokig melegszik a levegő, de néhol nem lehet kizárni a 15 fokot sem.




Csütörtök: Erősen megnövekszik a felhőzet, egyre többfelé kell számítani esőre, záporra. A délkeleti szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 1-5 fok körül alakul. A délutáni órákra általában 7-10 fokig melegszik a levegő.



Távolabbi kilátások: Folytatódik az átlagosnál jóval enyhébb, időnként változékony idő. Télies fordulat ebben az évben már nem valószínű.

KEDVES OLVASÓIMNAK KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: jelentés, tibor, szalinay, tél, időjárás, egészségügyi anyagok