úszás gyerekek


- 3 évvel ezelőtt tűztük ki célul azt, hogy megtanítjuk úszni a kaposvári gyermekeket, hogy aztán a tanév végén, a szünidőben már biztonságban legyenek a strandon vagy épp a Balatonon. S mindaddig folytatjuk a programot, amíg minden második osztályos kisdiák meg nem tanul úszni - mondta Szita Károly polgármester, amikor szerda a szülőkkel együtt részt vett az úszásoktatás egyik nyílt óráján.

A diákok tanórai keretek között, ingyenesen járhatnak a felújított városi fürdőbe. A program során heti egy órában tanulnak úszni, s a tematika szerint a tanmedencés foglalkozásokat követően a második félévtől már a mélyvízben folytatják a tanulást, végül pedig két úszásnemből már 50 méter is le tudnak majd úszni.

A tanórai úszásoktatás teljes költségét a város állja, ez évente mintegy 10 millió forintot jelent.

Kaposvár az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektetett az iskolai testnevelést segítő programokra. Ilyen volt a tanórai keretek közötti ingyenes korcsolyaoktatás, a 4-6. osztályos diákok mélyvizes úszásoktatása, a műfüves labdarúgó-pálya és a műanyag borítású atlétika pálya ingyenes használata.

Címkék: általános, úszás, ingyenes, oktatás, gyermek, iskola, egészségügyi anyagok, Kaposvár