Pénteken a reggeli párásság, és ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel. Csapadék nem valószínű, a délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 17 fok körül tetőzik.

Szombaton egy közelgő ciklon előoldali áramlásának hatására, még melegebb levegő érkezik hozzánk, megjelennek újra a 20 fok körüli értékek a délutáni órákban. Csapadék nem valószínű továbbra sem, igaz a napsütés sem lesz már zavartalan.

Szombat napközben  erősödik a délnyugati szél, amely jelzi már a változást. Vasárnap napközben egy ciklon csapadékzónája, majd hidegfrontja ér el minket. A mostani számítások szerint, csak a nap második felétől kell  számítani esőre, záporra, esetleg zivatarra, helyenként jelentős mennyiségű eső is lehullhat.

A délnyugati szél egész nap erős, időnként viharos lesz, amely az esti óráktól átfordul északnyugatira. Nem lesz hűvös vasárnap sem, a hőmérsékletek általában 18-20 fok körül alakulnak majd, az esti óráktól érkezik majd a hűvösebb levegő egy hidegfront kíséretében.  

Összegezve, a jelenlegi számítások szerint, vasárnap délutánig, viszonylag kellemes kiránduló idő valószínű.

idő


A GFS modell csapadék előrejelzése vasárnapra. A modell délutántól, kora estétől várja a csapadékrendszer megérkezését délnyugat felől

Címkék: kapospont, időjós, ciklon, vihar, szalinay, egészségügyi anyagok