FRISSÍTVE: Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztás rendelt el Somogy megyére is a várható délutáni felhőszakadás miatt!

Addig is nézzétek meg, hogy érkezett meg a városba a tegnapi zivatar:



Szombat napközben átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, néhány órás napsütés is várható, majd késő délutántól délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a péntekihez hasonlóan, szórványosan lehet majd zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordulhat.

Fülledt meleg lesz, a hőmérséklet elérheti majd a 20-25 fokot is a kora délutáni órákban. Vasárnap kissé szárazabb levegő alakítja időjárásunkat.

A Kárpát-medence időjárását a következő 24 órában továbbra is egy sekély légörvény alakítja. A déli áramlással érkező levegőfajta továbbra is biztosítja
az átlagosnál melegebb időt.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Szombat: Változóan felhős idő várható, több órás napsütéssel. A késő délutáni óráktól délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, szórványosan várható zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében megerősödhet. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 20-25 fok között alakul, késő estére 11-16 fokig hűl a levegő.



Vasárnap:
Változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel. Elszórtan kialakulhat majd kisebb zápor. A reggeli órák hőmérséklete 8-12 fok körül alakul, foltokban köd is képződhet. A délutáni órákra 20-24 fokig melegszik a levegő.



Hétfő: Változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel. Néhol előfordulhat kisebb zápor. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete 6-11 fok körül alakul, ködfoltok továbbra is kialakulhatnak. Délutánra 18-21 fokig melegszik a levegő.



Távolabbi kilátások: A jövő hét közepén egy hidegfront hatására visszaesik a hőmérséklet, de valószínűleg a hét végére ismét visszatérnek a 20 fokok.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tibor, yolo, időjós, kapospont, szalinay, egészségügyi anyagok