A megvastagodó felhőzetből többfelé kell számítani kisebb esőre, záporesőre, nagy mennyiségű csapadék nem valószínű. A hőmérséklet a vastagabb felhőzetnek köszönhetően kissé visszaesik a keddi értékekhez képest. Csütörtökre a nedves levegő utánpótlása megszűnik, felszakadozik a felhőzet. Ezt követően, továbbra is a ciklon áramlási rendszerében, de már száraz és egyre melegebb levegő érkezik hozzánk. Péntektől többfelé mérhetünk majd 20-25 fok körüli hőmérsékleteket, amelyek már magasabbnak számítanak az átlagosnál is.

A következő 24 órában egy sekély légörvény lesz hatással  a Kárpát-medence időjárására.
A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Szerda: Időnként erősen felhős lesz az ég, többfelé kell számítani esőre, záporra. A délutáni órákra általában 15-18 fokig melegszik a levegő, de a tartósabban csapadékos helyeken 15 fok közelében marad a hőmérséklet. Késő estére 9-14 fokig hűl a levegő.

Csütörtök: Változóan felhős idő várható, eleinte még előfordulhat kisebb eső, futó zápor. A reggeli órák hőmérséklete 7-12 fok körül alakul, foltokban kialakulhat majd pára illetve köd. A délutáni órákra 16-20 fokig melegszik a levegő.



Péntek: Változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete 7-11 fok között alakul, foltokban néhol köd is képződhet. Délutánra 20-23 fokig melegszik a levegő.



Távolabbi kilátások: A hónap közepéig marad a viszonylag meleg és változékony időjárás, időnként kisebb csapadékkal, majd lehűlés kezdődik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, előrejelzés, ősz, szalinay, somogy, egészségügyi anyagok