Főleg pénteken és szombaton, Somogy megyében is többfelé várható fagy, akár 2 méteres magasságban is. Szombattól a magasban melegedés kezdődik, ennek hatására erősödik a ködhajlam. Vasárnaptól már talaj közelben is érezhető lesz az enyhülés, a hajnali órákban megszűnik az addigi fagy.

A tőlünk északra elhelyezkedő ciklon áramlási rendszerében hideg, száraz levegő érkezik hozzánk továbbra is.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Szerda: Az eleinte felhős helyeken is felszakadozik a felhőzet, ezután változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel.Az északkeleti szél élénk lesz. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 10-15 fok körül alakul. Késő estére 4-8 fok közé hűl a levegő.



Csütörtök: Többnyire derült lesz az ég, csapadék nem várható. A reggelii órákra -2,+3 fok közé hűl a levegő, néhány helyen ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 8-12 fok között várható.



Péntek: Változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel, csapadék nem valószínű. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete -3,+2 fok között alakul, foltokban köd is képződhet. A délutáni órákra általában 8-12 fokig melegszik a levegő.



Távolabbi kilátások: Péntektől melegedés kezdődik a magasban, azonban ezt még talaj közelben nem fogjuk érzékelni. Szombat hajnaltól többfelé képződik köd, amely csak lassan oszlik fel. Szombat délutántól nedvesebb levegő ér el minket, amely a vasárnap időjárását is meghatározhatja. Kisebb eső, zápor előfordulhat majd. A nedvesebb levegő enyhülést is hoz magával, vasárnapra már megszűnik a talaj menti fagy Somogy megyében, de a nappali órákban még nem változik lényegesen a hőmérséklet.

A jövő hét elejétől ismét szárazabb és egyre enyhébb levegő érkezik hozzánk,visszatérhetnek a 20 fokok.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tibor, időjós, szalinay, egészségügyi anyagok, kapospont, yolo