Szerda estig egy ciklon előoldalára kerül hazánk, ezért napról-napra kissé emelkedik a hőmérséklet. Szerdán lenne a tetőpont, 22-23 fokos délutáni hőmérsékletekkel. Csütörtökön egy hidegfront vethet véget az addigi kellemes időnek.
Az érdekes helyzet a hét második felétől alakulhat ki, ugyanis van rá esély hogy az Európa feletti nyomás elrendeződések megváltozzanak. Ennek hatására a Kárpát-medence felett hosszú idő után délnyugatira fordulna az áramlás, ami meghozhatná a hónap végétől az igazi "vénasszonyok nyara" jellegű időjárást.
Egyelőre még bizonytalan a helyzet, ugyanis vannak más modellek amelyek a hűvös folytatást részesítik előnyben.

szalinaylegújabb


A modellábrán a következő 2 hét hőmérsékleti diagramja látható hazánkra. Szépen látszik a kusza "összevisszaság" a valószínűségi tagok között, ami  nagy bizonytalanságot jelenti.
Nagy harc lesz a következőkben hogy a hideg illetve a meleg idő felé billen a mérleg nyelve.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hideg, változékony, ősz, eső, csapadék, időjárás, egészségügyi anyagok