Az időnkénti erős felhősödések között mindennap várható néhány órás napsütés, legfeljebb jelentéktelen futó záporok fordulhatnak majd elő. Az északnyugati szél végig élénk lesz. A hőmérsékletek nagyjából 18-20 fok körül alakulnak a következő három napban.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 17-20 fok körül alakul, késő estére 10-15 fok közé hűl a levegő.



Szombat: változóan felhős idő várható, az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb néhol lehet jelentéktelen zápor. Az északnyugati szél élénk lesz. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete 5-10 fok között alakul, a szélvédett helyeken ködfoltok is kialakulhatnak majd. A délutáni órákra 17-20 fokig melegszik a levegő.



Vasárnap:  változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél élénk lesz. A reggeli órák hőmérséklete 6-11 fok között alakul, egy-két helyen lehet ennél hidegebb is, néhol ködfoltok képződhetnek.  A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 16-20 fok között alakul.



Távolabbi kilátások: A mostani számítások szerint szerdáig marad a csendes kissé melegedő idő. Kedden, szerdán a délutáni órák hőmérséklete elérheti a 22,23 fokot is egy ciklon előoldalának köszönhetően. Csütörtökön jelentősen visszaesik a hőmérséklet egy hidegfront hatására. Az utána következő napok időjárása bizonytalan.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hideg, változékony, egészségügyi anyagok, eső, ősz, csapadék, időjárás