miskolci kórház


A kisbaba szerdai halálával kilencre emelkedett a koraszülöttintenzív-osztályon múlt hétfő óta elhunyt gyerekek száma. A kórház közleménye szerint az egyik kritikus állapotban lévő csecsemő hunyt el, aki már hónapok óta intenzív kezelés alatt állt, és többszörös súlyos hasi műtéteken esett át. Az intézmény tájékoztatása szerint a gyermek a korábban meghalt koraszülöttekkel semmilyen közvetlen kapcsolatban nem volt. Ápolása során mindvégig izoláltan kezelték, külön ápolói személyzet figyelte, egyébként a gyermeksebészeti osztályon is hosszan kezelték.

"Születésétől kezdődően igen alacsony életeséllyel rendelkezett" - olvasható a kórház közleményében.

A kórház koraszülöttintenzív-osztályán a múlt héten történt nyolc haláleset ügyében hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök azonnali helyszíni vizsgálatot rendelt el. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját (a fotón háttérben).

szócska és csiba MTI


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban elhunyt újszülöttek ügyét a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja. Pap Károly országos rendőrfőkapitány utasítására foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár (a fotón nyilatkozik) Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt. Az államtitkár kedden arról is beszámolt, hogy a koraszülöttintenzív-osztályon lévő 34 gyermek közül két gyermek súlyos állapotban van.

Az ügyben megszólalt a miskolci polgármester is. Kriza Ákos azt mondta: nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kórházban kimagasló szakmai munka folyik. Az pedig az állam gondoskodó feladatai közé tartozik, hogy minden, a szokottól eltérő esetet kivizsgáljon - mondta Kriza Ákos (Fidesz) Miskolc polgármestere a koraszülött csecsemők halálozásával kapcsolatban kedden az MTI-nek.

miskolci kórház


A településvezető ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházban kimagasló munka folyik. Az újszülött- és a koraszülöttosztály orvosai, szakápolói magas szintű szakmai munkát végeznek évek óta. Ennek révén sikerült azt is elérni, hogy a koraszülött halandóság az elmúlt két esztendőben jelentősen csökkent.

forrás: MTI, fotó: Vajda János (MTI)

Címkék: kisbaba, Miskolc, csecsemő, halál, áldozat, egészségügyi anyagok