hőség


A több mint másfél hetes kánikulai meleg után végre megérkezik a várva várt enyhülés. A késő délutáni órákban viharos széllökéskre és jégesőre is számítani lehet. E miatt, valamint a várhatóan hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadék miatt is elsőfokú riasztást rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat Somogy megyére is.

 

Ami az elkövetkezendő napok időjárását illeti, szombaton végérvényesen ideér a hidegfront : keleten még folytatódik a kánikula, nyugaton már visszaesik a hőmérséklet, de országszerte záporok, zivatarok frissíthetik fel a levegőt. Feltámad a szél, szervezetünk végre fellélegezhet.

Vasárnap még kezdetben keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok, közben a Dunántúlon már felszakadozik a felhőzet. Mérséklődik a hőség mindenhol, 26-30°C között alakul a hőmérséklet. Helyenként még élénk lesz az északias szél.

Hétfőn 30°C körüli értékekre és kevés felhőre számíthatunk, majd este, éjszaka egy újabb hidegfront érkezhet, így kedden a záporok, zivatarok tovább frissíthetik a levegőt, valamint újra feltámad az északnyugati szél is.

Címkék: , yolo, nyár, 2013, idő, meleg, egészségügyi anyagok, időjárás