balaton sound ákos koncert eső

Ma több felé nyakunkba szakadhat egy-egy zápor, zivatar. Ezt az a gyenge hidegfront okozza majd főként amely hozhat némi enyhülést a hőmérsékletben, néhol megerősödhet a szél is.

Péntekre ebből már mit sem fogunk érzékelni, kevesebb felhő lesz az égen, időnként csak az Alföldön zavarhatja kissé több felhő a napsütést, csapadékra nem kell számítani. 31-36°C várható, de délen egy-két fokkal melegebb is lehet.

Szombaton szinte zavartalan napsütésre van kilátás, a légmozgás is általában gyenge, mérsékelt marad. Ezen a napon már országszerte perzselő lesz a forróság, 33 és 39°C közé melegszik a levegő.

Vasárnap és hétfőn viszont a 40 fokos forroság sem kizárt.Felhők is alig lesznek az égen, így minden adott az igazán perzselő meleghez. Megterhelő időszak vár ránk, majd keddre egy hidegfront hozhat valamelyest felfrissülést.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint, a napi középhőmérséklet főként a déli, délnyugati országrészben alakul 25 fok felett. A középső és északnyugati országrészben csütörtökön átmenetileg mérséklődik a nappali felmelegedés. A következő napokban azonban az országban tovább emelkedik a hőmérséklet - tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő napokban a nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható.

Az országos tiszti főorvos szerdától péntek éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

Címkék: strand, nyár, időjárás, somogy, kaposvár, egészségügyi anyagok