Ezért a tej népszerűsítésért indított kampányt most a Tejterméktanács. Kaposváron iskolások Schirilla György úszóval együtt futottak, hogy felhívják a figyelmet a tejfogyasztás fontosságára.A Berzsenyi iskolások a tej népszerűsítésért Schirilla Györggyel együtt gyűjtötték a kilométereket és futottak a városon át a kaposvári tejüzemig.A Tej Világnapja alkalmából a diákokat a Fino Food látta vendégül. Itt ma minden gyerek ivott tejet, de többségük egyébként is így kezdi a napot minden reggel.

- Reggelenként szoktam két bögrével meg délután is – mondta Somogyi Kitti

A tej népszerűsítését Schirilla György úszó vállalta fel. Azt mondja rengeteg tejterméket fogyaszt.

- Minden nap egy fél liter. Ez az alaphelyzet, megmondom miért. Mert teljes értékű fehérjét tartalmaz a jó tej. Azon kívül a tejtermék nagyon fontos mert laktovó vegetáriánus vagyok – tette hozzá Schirilla György.

A kaposvári tej is egyre népszerűbb. A Fino Food értékesítése egy év alatt 8%-kal nőtt.

- Az iskolatejnek köszönhetően szintén nőtt az értékesítésünk hisz az országban Szolnokig viszik a tejünket, de az áruházakban is ott van a nagykupakos tejünk amit visznek - Egyed László, ügyvezető-igazgató, Fino Food KFT,

Kaposváron minden kisiskolás kap tejet. A diákok szívesen fogyasztják. A kormány idén 1,5 milliárd forinttal támogatja az iskolatej programot. Ennek ellenére a hazai tejfogyasztás még mindig csak fele annyi mint az uniós átlag. Csupán 65 liter tejet iszunk meg évente.
A Tejtermék tanács felmérése szerint azonban ebből a 65 literből egyre több a hazai, és kevesebb az import.

- A legjobb az lenne ha mindenki magyar eredetű tejet fogyasztana. A kormányzati szándék ezt támogatja. A tejterméktanács is ezen dolgozik, hogy a tejfogyasztás itthon előállított tejből történjen - Lukács László, ügyvezető-igazgató, Tejterméktanács.

A hazai gyártók az utóbbi években jelentős piacokat tudtak visszaszerezni a magyar tej számára. Rendszeres fogyasztása az immunrendszer és a csontok egészségének megőrzésében is jelentős szerepet tölt be.

Címkék: fino food, schirilla, tej, futás, egészség, egészségügyi anyagok