Igazi téli éjszakán vagyunk túl. Az ország több részén is mínusz 15 fok alá csökkent a hőmérséklet, Nógrádban pedig mínusz 20 fokot is mértek. Vasárnap napközben azonban már enyhül az idő, többfelé kisüthet a nap, és csapadék sem várható. Délután azonban északnyugatról újabb felhősödés érkezik. Hajnalban továbbra is erős fagyok várhatók, az északi, havas területeken -10, -15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn borús időjárás várható, többfelé kialakuló csapadékkal. A Dunántúlon havas eső, később pedig ónos eső is előfordulhat. A hőmérséklet tovább enyhül: a hőmérő higanyszála -2 és +2 fok körüli értékeket mutathat.

A melegfront keddre gyűrűzik be teljesen az országba, amely mögött átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Késő délután azonban újabb csapadékmező érkezik. Napközben a legtöbb helyen fagypont felett alakul a hőmérséklet.

A jövő fokozatosan enged szorításából a fagy, a hét közepére pedig jelentős enyhülés várható. Szerdán pedig igazi tavaszi idő várható Magyarország déli részén. Egyes területeken plusz 4-10°C-ot is mérhetünk.

Címkék: ónos, fagy, tél, hideg, tavasz, eső, egészségügyi anyagok