A Dunántúlon, illetve északkeleten sokfelé erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, amely délen és keleten helyenként hófúvást okozhat. A hőmérséklet kora délután általában 0 és -4, késő este -3 és -10 fok között valószínű. Kaposváron szerda délelőtt 10 órakor 0,7 fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

Az elsősorban havas déli és keleti területeken a 45-55 km/h-s legerősebb széllökések az esti órákig hófúvást okozhatnak.

Csütörtökön átmenetileg csapadékmentes, többfelé derült, napos időben lesz részünk, a déli, délkeleti szélidőnként megélénkül. Hajnalban rendkívül hideg lesz, a déli országrészben -15°C alá süllyedhet a hőmérséklet, napközben is fagyos idő várható.

Péntekre már erősen megnövekszik a felhőzet, északon, északkeleten kisebb havazás, hószállingózás már kialakulhat. Megélénkül a délkeleti szél, enyhülés veszi kezdetét.
Hétvégén csapadékos, de jelentősen enyhébb idő várható, főként esőre számíthatunk, de kezdetben többfelé ónoseső, északkeleten havaseső, havazás is kialakulhat, kellemetlen útviszonyokra készülhetnek a közlekedők! A szél gyakran lesz erős.

Címkék: hófúvás, hideg, tél, fagy, egészségügyi anyagok, Somogy