Kedden a légmozgás gyakran megélénkül, nyugaton és délkeleten megerősödik. Nyugaton hűvösebb, keleten melegebb időre van kilátás. Kaposváron 17 fok körül alakul a maximum hőmérséklet. Reggel 7 órakor 11,5 fokot mérhettünk.

Somogyban elsőfokú riasztás van, 24 óra alatt 20mm csapadék is hullhat ma. A riasztás szerdára is érvényes.

Az ország túlnyomó részén elsőfokú riasztás van érvényben a reggeli várható sűrű köd vagy heves zivatarok miatt, azonban Somogyot elkerüli a ködös, esős időjárás.

eső tv 1

Kedden kettős fronthatás érvényesül, így mind a hideg-, mind pedig a melegfrontra érzékenyekre nehéz nap vár. Fejfájás, migrénes panaszok jelentkezhetnek, a borús, csapadékos időben pedig felerősödhetnek az ízületi és reumatikus panaszok, illetve ennek hatására lehangoltabbnak, bágyadtabbnak érezhetjük magunkat. Emellett fokozódhat a görcsös eredetű panaszok is, az élénk légmozgás pedig ingerlékenységet okozhat.
Szerdára délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, a hajnali párásság és köd megszűnése után egyre többfelé kisüt a Nap. Kezdetben még északkeleten lehet kisebb csapadék. A délnyugati szelet legfeljebb keleten kísérheti egy-egy élénk lökés, délután 15-20°C várható.

Csütörtökön a hajnali pára-és ködfoltok megszűnését követően többnyire sok napsütésre, 20°C körüli hőmérsékletre van kilátás. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél.
Pénteken és a hosszú hétvégén a hajnali párásság és köd megszűnését követően hazánk nagy részén napos, száraz, kellemes időre van kilátás. Lesznek azonban tartósabban párás, ködös területek is, ezeken a helyeken hűvösebb marad az idő.

Címkék: felhős, előrejelzés, meleg, ősz, egészségügyi anyagok, időjárás