A 4 napos rendezvény neves szakértői a hallgatóságot a legforróbb kérdéseken vezetik végig:
·    egészségpolitika – gyógyszerpolitika – gazdaságpolitika
·    gyógyszerellátás szakmai, jogi és gazdasági környezet
·    egészség, gyógyszertár és gyógyszerelés menedzsment
·    gyakorló gyógyszerészet – gyógyszerészeti innováció.
·    gyógynövények – farmakonok - biotechnológia

A szervezők célja, hogy konstruktív javaslatokat találjanak, hogy miként lehet a még meglévõ gyógyszerészeti szakmai kompetenciát megóvni, fejleszteni, sõt az orvos elvándorlástól és kiöregedéstõl is sújtott alapellátás támogatására is alkalmassá tenni. Különös figyelmet érdemel a megújuló gyógyszerészi gondozás, a patikák egészségszolgáltatóként való mûködtetése, vagyis a Semmelweis terv gyógyszertári megvalósulása a prevenciós és terápiás utógondozás terén.

A kongresszus egyúttal az egészségszektor egységességét, egymás iránti megbecsülését is kifejezi,hiszen az ágazat területén – kórházban, szakrendelõkben, gyógyszertárban, GYSE boltban, vagy gyártóként, nagykereskedõként – dolgozó összes kolléga végsõ célja és ugyanaz: minél több egészségben eltöltött, boldog napot adni a családok kezébe.  jeleníti meg az is, hogy 2012-ben magyar gyógyszerészszakma és az egyik legnagyobb GYSEgyártó-forgalmazó, az SCA Kft. összefogottazért, hogy adományt gyûjtsön az ország vezetõ gyermekégés központját támogató Bethesda Alapítvány számára. (támogatási lehetõség az SCA. standjánál)

Több elõadás foglakozik a gazdasági válság azonnali következményeinek kivédésével, sõt a válság olyan kiaknázásával, hogy abból versenyképesebben kerüljön ki a szektor egésze. Külön jelentõségû ezért a fellendülés lehetséges útjainak feltárása, közte a gyógyszertári gondozás, a preventív egészség szolgáltatások, az e-HEALTH-ben, valamint a gyógyászati segédeszköz (GYSE) ellátásban rejlõ , már rövid távon is kibontható lehetõségek végiggondolása is.  Olyan egyszerû forrásbõvítési javaslatokkal találkozhatunk, amik a beteg és a költségvetés kiadásait is csökkentik, mégis javítják a gyógyszerárak üzemeltetésének fenntarthatóságát.

Fentiekhez szorosan kapcsolódik a betegek egészséginformációhoz való joga, tájékoztatásukhoz, szükséges jogi keretrendszer modernizálása. Itt is cél, hogy minél kevesebb legyen a betegségben eltöltött idõ: vásárlóból ne csináljunk beteget, enyhe eseteket lássuk el idejekorán, válasszuk a konkrét betegnek legmegfelelõbb eszközt/gyógyszert és használatukra  készítsük is fel a beteget.
A szervezõk a gyógyszerésztársadalom egyik legrangosabb eseményére 1000 gyógyszerész kollégát várnak, akik a szakmai programokon kívül 117 kiállító standját és a számos értékes szórakoztató programot is felkereshetnek majd.



Címkék: elvándotűrlás, orovs, kongresszus, országos, Somogy, Siófok, egészségügyi anyagok