Kedden napközben országszerte nyugodt, napos időre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Alapvetően gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, délutánra 24 és 29°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Kaposváron napközben 26 fokot mérhetünk. A Balaton vize a kedd reggeli mérések szerint 23°C-os. Az UV-B sugárzás elérheti a 6.3-as értéket, ezért 20 perc alatt leéghetünk.

A hajnalok meglehetősen hűvösen indulnak. Szerdán reggel 6-13 fokos minimum értékeket mérhetünk, délután pedig 27-31 fokos maximumhőmérsékletet. Sok napsütésre és kellemes nyári időre készülhetünk, amit csak időnként zavarhatnak meg fátyolfelhők, de eső sehol sem várható.

Csütörtökön folytatódik a kellemes nyárutó, sok napsütéssel. Estétől nyugaton, északnyugaton néhol már megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél a Dunántúlon megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8-15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

A nyár utolsó napján, pénteken nyugat felől beborul az ég. Ekkor a Dunántúlon már többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar. A délkeleti, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá válik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11-17, a legmagasabb 25-32 fok között valószínű.

A jelenlegi előrejelzés szerint szombaton kisebb lehűléssel köszönt be az ősz. Szeptember első napján ugyanis a legmagasabb nappali hőmérséklet már 20-25 fok között várható. Emellett többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan eső, zápor, zivatar is előfordulhat. Továbbá az északnyugati szél is megélénkül, időnként megerősödik.

Vasárnap várhatóan változóan felhős lesz az ég, helyenként záporeső is előfordulhat. Az északi szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22-27 fok között alakulhat.

Címkék: nyár vége, ősz, hidegfront, előrejelzés, szél, egészségügyi anyagok