Szombaton egészségdélelőttöt tartottak a kaposvári Duráczky EGYMI és Nevelési Tanácsadó épületénél. A rendezvény célja, hogy a résztvevő bölcsődések és óvodások játékos módon ismerkedjenek meg az egészségüggyel.

A külföldön is nagy népszerűségnek örvendő Teddy maci program keretében a beteg macikat is meggyógyíttathatták a gyerekek.

Az ÁNTSZ munkatársai egy játékos előadásban mutatták be háztartási vegyszerek veszélyeit az ifjú hallgatóknak.

Eközben játszóház, közös torna és báb előadás nyújtott kikapcsolódást az összesereglett gyerekeknek, akik számára a nap igazi csúcspontját a helyszínre érkező mentőautó nyújtotta. A járművet nem csak kívül belül tekinthették meg, hanem ki is próbálhatták a benne található eszközöket.

Az egyik szervezőtől, Szita Jánostól megtudtuk: a rendezvényen csaknem 22 gyermek vett részt, akik nagyon élvezték a programot. Hozzátette: jövőbeni terveik között szerepel egy őszi közlekedésbiztonsági program létrehozása, valamint a felajánlásokból gyűlik a pénz az iskola játszóterének felújítására is.

A támogatást a karitatív munkában a Teljes Értékű Életért alapítvány számlájára utalva 11614009-01452300-14000000 tehetik meg a segítők. A közlemény rovatba be kell írni: „Óvodai játszótér támogatása”.

A játszótér munkái még a nyáron megkezdődnek.

Címkék: teddy, délután, maci, orvos, egészség, egészségügyi anyagok, kaposvár