Pénteken hajnalban derült, nyugodt időre készülhetünk. Északnyugaton mérsékelt, másutt gyenge szél várható, a minimumok 14 és 19°C között várhatóak. Napközben folytatódik a túlnyomóan napos, nyáriasan meleg idő, csak késő délután, este növekedhet meg északnyugaton a felhőzet egy közeledő gyenge hidegfront hatására, de csak néhol alakulhat ki zápor vagy zivatar – jelenti az Időkép. Igazi kánikulára számíthatunk 30 és 34°C közötti csúcshőmérsékletekkel.

A szombatra virradó éjszaka átmenetileg erősen megnövekszik, majd hajnalban északnyugat felől csökken a felhőzet. Zápor, zivatar csak néhol, elsősorban északkeleten és délnyugaton alakulhat ki. Északnyugatira, északira fordul és megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik a szél. 16 és 21°C közé csökken a hőmérséklet. Vasárnaptól derült, száraz, egyre melegebb idő, keddtől igazi kánikula köszönt be. Egész héten igazi strandidőre számíthatunk!

A Balatonnál pénteken igen meleg, túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak késő délután, este növekedhet meg északnyugat felől a felhőzet, de zápor, vagy zivatar csak néhol alakulhat ki a késő esti órákban. A mérsékelt déli, délnyugati szél estétől északnyugatira fordul és megélénkül. A déli órákban erős lesz a Nap UV-B sugárzása, ha tehetjük, kerüljük a közvetlen napfényt. Hajnalban 17-18, délután 32-33°C körüli hőmérsékletekre számíthatunk.

A Balaton vize Siófoknál 24°C-os, a Velencei-tó szintén 24°C-os.

Részletek a met.hu-n!

Címkék: Dunántúl, kánikula, Balaton, meleg, egészségügyi anyagok, időjárás