A készülék, nemcsak a szívbetegek, hanem a rákellenes terápiában is sokat segíthet.


Az egyetem új fejlesztése révén a szív és érrendszeri vizsgálatok pontosabbak hatékonyabbak lesznek. A 60 százalékos szűkületet is meg lehet állapítani. Ezen kívül a daganatos megbetegedések felismerése is könnyebbé válik.


A Kaposi Mór Oktató Kórház kardiológus főorvosa, Dr. Tóth Levente azt mondja: azoknak a betegeknek akiket itt kezelnek a rendszeres kontroll ellenőrzésekkor ismételt  vizsgálatokon kell keresztülmenni. Nem is csak egy régiót, vagy több területen. Az sem mindegy, hogy ezek során milyen sugárterhelést kapnak - tett hozzá a főorvos.


Az új CT feleannyi sugárterheléssel vizsgál mint az eddigiek. Olyan technilógiát alkalmaztak ami még pontosabb, még precízebb.


A gépet csütörtökön adták át ünnepélyes keretek között. A sajtótájékoztatón a centrum igazgatója azt mondta: ez a CT mérföldkő a magyar egészségügyben. A fejlesztés 500 millió forintba került.


A Kaposi Mór OKtató Kórház főigazgatója, Prof. dr. Repa Imre szerint ez a Kaposvári Egyetem érdeme teljesen. Ezeket a konstrukciókat, hogy 6-7 évente cseréljük a berendezéseket és egy részletfitzetési törlesztési rendszerrel ezt pillanatnyilag még bírjuk.

Szakemberek a somogyiak egészségi állapotának javulását is várják a fejlesztéstől.

Címkék: technológia, Egyetem, csúcs, Kaposvár, egészségügyi anyagok