Beteghez vonultak éppen, amikor frontálisan karamboloztak a lellei mentősök - a gépkocsiban olyan jelentős kár keletkezett, hogy megjavítása kiltástalannak tűnik, amúgy is alaposan kiszolgálta őket, két ízben is átesett már motorcserén, "életkora" folytán. Másik két, kisebb autójuk is rossz állapotban van, ezek már bő tízévesek, fél-félmillió kilométert futottak, ráadásul belső terük olyan alacsony, hogy rendesen felállni sem tudnak bennük, amely jelentősen megnehezíti munkájukat. Így mindenképpen szükségessé vált egy új, modern mentő beállítása.

- Reméljük, a közelgő balatoni szezon idejére az Országos Mentőszolgálat kisegít bennünket, ám mi természetesen végleges megoldást szeretnénk - tájékoztatta a Kapospontot Gajcsi László, a Balatonlelle és Környéke Mentőalapítvány titkára. - Ezért kezdeményeztünk egy gyűjtést az ellátási területünkön működő önkormányzatok, vállalkozások, magánszemélyek körében új mentőautó vásárlására, amely alapítványunk tulajdonába kerülne, s hosszú időre megoldaná gondjainkat.

Gajcsi László elmondta azt is, hogy vagy egy Mercedes Sprint típusú gépkocsit vásárolnának, és azt alakíttatnák át mentővé, vagy egy olyat, amely eleve mentőként gurult le a gyártósorról. Mindkét megoldáshoz mintegy 15-20 millió forintra volna szükség.

A Balaton déli partján Siófokon, Balatonlellén és Fonyódon van mentőállomás, közülük a lelleiek öt tóparti település - Boglár, Lelle, Szemes, Szárszó és Földvár - mellett Szólád, Kötcse, Nagycsepely, Látrász, Visz, Somogytúr, Gamás, Andocs és Karád betegeit látják el, azaz mintegy 35 ezer (a balatoni szezonban pedig mintegy százezer) lakos és nyaraló biztonságát szolgálják. A lellei mentősök optimisták: kezdeményezésük már az első hetekben is igen kedvező viszhangra talált.

Címkék: Mercedes, mentősök, baleset, gyűjtés, Balatonlelle, egészségügyi anyagok