Az első baleset adatai alapján 2022. szeptember 6-án, reggel 8 óra 30 perc körül feltűnően lassú tempóval, felsőtestével a kormánynak dőlve közlekedett személyautójával egy 43 éves kaposvári lakos. Haladása során a nő az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonszárszó magasságában először a belső, majd három kilométerrel később a külső szalagkorlátnak ütközött.

Az egyedül utazó nő a balesetben nem sérült meg. A helyszínre érkező egyenruhások a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett. A sofőr ellen - vezetői engedélyének elvétele mellett - járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

Ugyan ezen a napon, este 20 óra 45 perc körül egy 45 éves zalakomári lakos közlekedett személyautóval az autópályán Letenye felé. A férfi - szintén Balatonszárszó magasságában – egy előzés során, a távolságot helytelenül felmérve nekiütközött az előtte haladó gépjárműnek. A baleset feltételezett okozója járművével felborult és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett.

A helyszínre érkező egyenruhások a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami szintén pozitív értéket jelzett, ezért ellene is büntetőeljárást indítottak.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Címkék: jogosítvány, ittas, autópálya, sztráda, sofőr, kék hírek, baleset