A műszaki átadásokat nem csak a szakemberek végzik - hívta fel a figyelmet a polgármester, arra ugyanis meghívják az adott utcában élőket is, hogy véleményezzék ők is a felújításokat. Ha a lakóknak észrevételeik lesznek, addig nem zárják le az átadást, amíg a kivitelező nem javítja ki a hibákat.

A rádióinterjúban a polgármester emlékeztetett: 500 millió forintot költenek utca-és járdafelújításokra, közvilágítás-fejlesztésre, több mint 200 helyszínen.

szita rádiós


A polgármester bejelentette azt is, hogy a Domus-tömb megújítására aláírták a kivitelezési szerződést, így a munka elindulhat. Az 1,2 milliárd forintos beruházás részeként rendbeteszik az egykori kazánházat, a közterületeket,  játszótereket és pihenőparkot is építenek.

Szita Károly a Gyermekmosoly játszótér-felújítási programról is beszélt. Erre a célra 230 millió forintot költhet a város, amiből új játszóterek is épülnek és már meglévőket is felújítanak. A tervek szerint a jövő évi gyermeknapra minden munkával el is készülnek. A játszóeszközöket 15 játszótérre már ezen a héten kihelyezik. Jövő tavasszal pedig hat új játszótérrel gazdagodik a város, például a Desedánál és a Honvéd utcában is új épül.

 

A Bereck Program történéseiről a KaposPont az alábbi cikkekben (is) tudósított:

500 millió forintos út- és járdafelújításba kezd Kaposvár

Megújulnak Kaposvár járdái

Toponáron készült el az első utca a Bereczk Program keretén belül

Folytatódnak a csapadékvíz-elvezetési fejlesztések Kaposváron

Újabb utcákban indulnak el a felújítások a Bereczk Pogram keretében


Címkék: Bereczk, járda, játszótér, felújít, út, program, csapadék, gazdaság