- Mintegy 300 millió forintot fordítunk csapadékvíz-elvezetési beruházásokra.  A pénzből egy év alatt 15 utca és az ott lakók problémáit oldjuk meg, vagyis nagyobb eső esetén nem folyik majd be a pincékbe a víz - mondta Szita Károly.

Kaposvár polgármestere minderről a Monostor utcában beszélt, ahol 33 millió forintból a teljes utcát csatornázzák és árokburkolás is készül. Szita Károly ott lakókkal is beszélgetett, akik elmondták: örülnek a fejlesztésnek, mert egy-egy zivatar idején sokszor az utcán állt a víz.

A csapadékvíz-elvezetési program során eddig hét helyszínen kezdődött meg a munka: a Pécsi utcában, a Fekete István utcában, a Baross utca – Budai Nagy Antal utca – Áchim utcáknál, a Vár utcában, a Keszthely és Virág utcákban, valamint a Pacsirta utca déli részén és a Monostor utcában.

Hamarosan – amint a pályáztatás lezárult - további nyolc helyszínen kezdődnek munkálatok: az Erkel Ferenc utca nyugati oldalán, a Gyár utca északi részén, a Nagyszeben, a József és a Szigetvári, valamint Dankó Pista és a Szombathely utcákban.

A munkákkal 2013 októberére végeznek a kivitelezők, akik mind helybéli vállalkozók – hangsúlyozta Szita Károly.

Címkék: sándor, felújítási, bereczk, út, program, gazdaság