Domus tömb városrehabilitáció


A városrehabilitációs program során 13 társas- és lakóház újul meg. Több helyen tetőt szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, akadálymentesítik a lépcsőházat és felújítják a liftet. A Honvéd utcai belső tömbben játszótér épül, az időseket a pihenőkertekben asztalok és padok, valamint kültéri tornaszerek várják majd. Megújul az egykori Kazánház és a Petőfi Emlékkönyvtár is.

- A helyszíneket a város közösségei töltik meg élettel. Új tereket hozunk létre, vagyis lakótelepek helyett lakóközösségeket építünk. A város erős lokálpatrióta közösségét tovább erősítjük, mert ezek adják Kaposvár erejét és lendületét – mondja Kaposvár polgármestere.

Szita Károly elmondta: a város 50 milliós programalapot hozott létre, amelyre kaposvári szervezetek pályázhattak. Összesen 23 szervezet 52 db pályázata felelt meg a formai és tartalmi követelményeknek, melyeket 100 százalékos támogatást kapnak. A pénzből kulturális, közösségi, környezetvédelmi, közbiztonsági és sportprogramokat is szerveznek majd 2013 augusztusa és 2014 májusa között a Honvéd utca – Arany János utca – Pető Sándor utca által határolt területen.

Címkék: Domus, rehabilitáció, lakó, fejleszt, polgármester, Szita, közösség, Kaposvár, gazdaság