Újra kettős rangadót játszott a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U16-os és U17-es csapata. Mindkét együttes a debrecenieket fogadta bajnokságuk 12. fordulójában. Elsőként a fehér mezben látható idősebb korosztály lépett pályára. Richter Sándor tanítványai nem voltak könnyű helyzetben, ellenfelük ugyanis nem kevesebb, mint nyolc hellyel előzte meg őket a tabellán.

A küzdőtéren azonban ez a különbség nem volt fellelhető, a két csapat egy igazán kiélezett mérkőzést vívott egymással. Gól először a 41. percben született, amit a debreceniek szereztek, így ők várhatták előnyből a második félidőt. A szünetről harcias szellemben visszatérő Rákóczi nagyon hamar egyenlített: a második játékrész harmadik percében, Herzsenyák Áron góljával 1-1 volt az állás. A hazaiak a második félidőben teljesen átvették az irányítást, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, újabb gólt azonban nem sikerült szerezniük, de így is nagyon értékes ponttal gazdagodtak.

- Nagyon büszkék vagyunk, és most a játékosaimra is rendkívül büszke vagyok. Amennyire rosszul játszottunk múlt héten Kecskeméten, most annyira odatették magukat, és egy élbolyhoz tartozó Debrecen ellen tudtunk pontot szerezni, ami mindenképpen megérdemelt, sőt, ha kicsit nézném a helyzeteket, akkor talán még a győzelemhez is közelebb álltunk, de nem vagyunk telhetetlenek. Ha így fognak menni, és minden mérkőzésen ezt adják, akkor vannak reményeink - mondta Richter Sándor, a Kaposvári Rákóczi BFLA U17-es csapatának vezetőedzője.

Az U17-esek mérkőzését a 16 évesek korosztályának összecsapása követte. A táblázaton mutatkozó szakadék itt még nagyobb volt a két csapat közt; a Rákóczi a 15., míg a DVSC az 5. helyről várta a kezdést. A hazaiakat ráadásul az ág is húzta.

- Négy játékos olyan, aki eddig rendszeresen játszott most kidőlt a sorból, és az ő pótlásuk azért nehéz. Egyébként se vagyunk olyan acélosak. Nehéz lesz - tette hozzá Miovecz Zoltán, az U16-os korosztály vezetője.

Az első félidőben a fehér mezes Loki játszott fölényben, ami a gólok számában is megmutatkozott. 45 percnyi játék után 2-0-s hátrányban volt Miovecz Zoltán legénysége, a térfélcsere után pedig tovább sokasodtak problémáik. Az 56. percben a debreceni Ignáth Tamás háromra növelte csapata előnyét, három percre rá pedig kiállították Iványi Bencét a kaposváriaktól.

A hazaiak emberhátrányban is tovább küzdöttek, és a 75. percben Szántó Bence meg is szerezte a csapat becsületgólját. Ennél többre azonban nem futotta a Rákóczi erejéből, így a mérkőzés 3-1-es debreceni győzelemmel zárult.

A Bene Ferenc Akadémia két együttese a hétvégén idegenben, a Pécsi MFC elleni szomszédvári rangadókkal folytatja.

Címkék: BFLA, utánpótlás, kaposvári rákóczi, sport