Azok után, hogy az év elején Balatonboglárt választották a Nemzeti Triatlon Központ dunántúli központjának, már a harmadik nagyobb eseményt rendezhették meg a somogyi városban. Legutóbb csaknem negyven triatlon edzőt láttak vendégül egy szakmai továbbképzés keretén belül.

A szakmai program ismertetésében pedig neves előadók voltak a szervezők segítségére, akik hosszabb távon a triatlon sportág eredményességének javulását tűzték ki célul.

- Mind az amatőr szinten, mind pedig a profi, az élsport szinten szeretnénk az edzők szakmai felkészültségét javítani, szeretnénk az ismereteket rendszerezni, szeretnénk hozzá juttatni őket olyan magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretekhez, aminek a tudatos felhasználásával reményeink szerint a sportági eredményességet tudjuk majd biztosítani - mondta a Nyugat-Magyarországi Egyetem egyetemi adjunktusa, Dr. Szakály Zsolt.

A továbbképzésen egy korábbi magyar bajnok versenyző, Kiss Gyula is részt vett, aki aktív évei után csatlakozott az edzők népes táborához.

- Mint sportoló elég régóta részt veszek a sportágban és most már egy jó 5-10 éve mint edző is kóstolgatom ezt a területet, így nagyon sok olyan dologra is magyarázatot kapok, amit esetleg sportolóként, ugye a másik oldalról éltem meg, így nagyon hasznosnak tartom, hogy mint edző részt vehetek ezeken a képzéseken - árulta el az ELTE-BEAC Polythlon vezetőedzője, Kiss Gyula.

A négy napos program végül Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem Rektorának két órás előadásával zárult.

Címkék: triatlon, boglár, balaton, sport