Nagyon magabiztos, koncentrált játékkal verte az EGIS Körmend alakulatát a Kaposvári KK együttese, amely nagy lépést tett a legjobb öt közé kerülésért - írja tudósításában a delfinek.hu.

Mindkét együttes egy-egy bajnoki és Magyar Kupa vereség után próbált meg javítani. Azt megelőzően azonban nyolc győzelemből álló szériát tudott felmutatni a vasi alakulat, amelyben Zsarko Rakocsevics személyében kiváló center szerepel. Nem véletlen, hogy a közelmúltban újabb két szezonra szóló megállapodást kötött a klub vezetése a montenegrói játékossal.Center poszton a kaposváriak is kiváló átlagokkal rendelkező kosarast tudnak felvonultatni. Az amerikai Wayne Chism ellen így óriási ütközetre lehetett számítani.A hazaiaknál Benke vállsérülés miatt nem állhatott rendelkezésre, a túloldalon valamennyi kosárlabdázó melegített.

Kaposvári KK–EGIS Körmend 95–72 (25–20, 21–12, 27–18, 22–22)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Pálla Z., Török R., Boros T.

Kaposvári KK: Hinnant (6), Fodor M. (10/6), Puljko (13/6), Hendlein (31), Chism (21/3). Csere: Drahos (4), Jancsikin (4), Horváth M. (-), Kovács S. (2), Filipovics M. (2), Papp P. (2). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

EGIS Körmend: Wisseh (14/3), El-Amin (16), Ferencz (5/3), Farkas (-), Rakocsevics (19). Kusnyer (15/15), Grebenár (3), Kutasi (-), Sömenek (-), Sonyák (-). Vezetőedző: Hencsey Tamás. Edző: Horváth Balázs.

Az alábbi képre kattintva mutatunk néhány szép akciót és megnézhetik, miként értékelték a mesterek a mérkőzést.

Fekete Ádám: – Negyven percig nagyon koncentráltan játszott a csapat. Ez történik, ha így teszünk. Mindehhez párosult egy nagyon eredményes védekezés, ez pedig meghozta a kellő önbizalmat is. A szerzett labdákból sikerült könnyű találatokat elérni, így fokozatosan növelhettük az előnyünket is. Köszönjük a lelkes szurkolók támogatását!

Hencsey Tamás: – Mindenek előtt gratulálok a győztes csapatnak, megérdemelték a sikert! Az első negyed végén még sikerült visszajönnünk a meccsbe, ám később ez már nem sikerült, mert nem csapatként játszottunk. Egész héten erre hívtam fel a játékosok figyelmét, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha ebben a szellemben kosárlabdázunk. Ez a mérkőzés egyes szakaszaiban nem valósult meg. Jöttek az egyéni próbálkozások, ez pedig nem vezetett eredményre.

A sorsdöntő mérkőzésről mi is beszámoltunk. Részletek percről-percre az alábbi képre kattintva!

kkk-körmend

Címkék: körmend, bajnoki, kaposvári, nb1, sport