A Balogh Orsolya vezette szakosztály versenyzői az országos bajnokságon elért aranyérmek mellett több meghívásos kupán is nagyszerűen helytálltak. A kaposváriak most gálára készülnek: holnap délután a szülők és az érdeklődők előtt mutatják meg, mit tudnak.

Napjainkban is sok kislány szülei választják szabadidős elfoglaltságként gyermeküknek az óvodás tornát. A nagyobbak és a tehetségesebbek pedig a ritmikus gimnasztikában érhetnek el sikereket. A Balogh Orsolya vezette, Kaposváron és Nagyatádon is működő egyesület színeiben csaknem hetvenen mozognak rendszeresen. A dél-somogyi városban már hét éve megy a munka, a megyeszékhelyen pedig szeptember óta edz harminc fiatal, a korábbi tanítóképző főiskola tornatermében.

- Ez a 30 fő úgy oszlik el, hogy 10-12 abszolút kezdő, a többiek pedig versenyeznek avgy versenyezni fognak. A versenyzők a 2006-től 2003-ig a zöme, és két nagylány van, akik 2001-esek, ők a legidősebbek. Összességében nagyon fiatal a csapat - mondta a Lovasakadémia SC Kaposvár-Nagyatádi RG SE vezetőedzője, Balogh Orsolya.

Az egyesület sportolói kiváló eredményeket értek el a Budapesten megrendezett országos bajnokságon. A lányok összesen 4 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyertek.

- Még az atádi gyerekekkel van az eredmények zöme. Lett felnőtt amgyar bajnokunk, Boros Ninetta, junior magyar bajnokunk, Murányi Anna. Dobogós volt Fodor Zsuzsanna szalaggal és Laklia Lucia. szabaddal. Gyenesei Fanni karikával ötödik, összetettben hatodik lett, és Hornyák Patrícia is éppen lemaradt a dobogóról öt századdal - tette hozzá a vezetőedző.

A lányok az elmúlt időszakban több kupán is sikerrel szerepeltek, és természetesen büszkék az elért eredményekre.

Az egyesület versenyzői kedden 17 órától évzáró gála keretében mutatják meg a szülőknek, hozzátartozóknak és az érdeklődőknek, hogy hol tartanak a munkában.

Nagyszerű eredményeket értek el a Lovasakadémia SC Kaposvár-Nagyatádi RG SE versenyzői a Budapesten megrendezett ritmikus gimnasztika országos bajnokságon. A somogyiak összesen 4 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyertek. Murányi Anna és Boros Ninetta egyéni összetett magyar bajnoki címmel gazdagodott.

A felnőttek között Boros Ninetta egyéni összetett magyar bajnok lett, emellett megnyerte a karika döntőt, buzogánnyal pedig a második helyen végzett. Ezzel úgy, mint tavaly, az idén is minden versenyt megnyert: a területi diákolimpiát, az országos diákolimpiát, a vidékbajnokságot, valamint – immár elsőéves felnőttként - megvédte tavalyi országos elsőségét is. Murányi Anna megnyerte a junior egyéni összetett versenyt, és szalaggal is ő volt a legjobb. Ugyanitt Fodor Zsuzsanna szalaggal az ezüstéremnek örülhetett, összetettben pedig az 5. helyen zárt a 21 versenyző közül.
A gyermek-1 korcsoportban Hornyák Patrícia minimális különbséggel maradt le a dobogóról szabad gyakorlatával, és 4. lett. Összetettben a 10. helyen zárt a 48 induló közül. A gyermek-2 korcsoportban Laklia Lúcia szabaddal a 3. lett, egyéni összetettben és karikával pedig a 4. helyen végzett. Gyenesei Fanni karikával 5. lett, összetettben az előkelő 6. helyen zárt a 41 fős igen erős mezőnyben. A felkészítő edzők: dr Balogh Orsolya, Szabó Anikó, Oláh Dóra és Szolnoki Nikolett.

Hat egyesület részvételével rendezték meg Mogyoródon a KTC-Vuelta-kupa elnevezésű barátságos ritmikus gimnasztika versenyt. A Lovasakadémia SC Kaposvár-Nagyatádi RG SE versenyzői is részt vettek a kupán, és valamennyien dobogón végeztek. Edzők: Dr Balogh Orsolya, Szabó Anikó, Oláh Dóra, Szolnoki Nikolett.

Gyermek-3 kategóriában ( 2006-2007) Várföldi Dorina kaposvári versenyző lett a kupagyőztes.
A 2005-ösök mezőnyében Laklia Lúcia nyerte az egyéni összetett versenyt, a szabad és a karika gyakorlatokat is. A 2004-esek erős mezőnyében Kulcsár Adrienn összetettben a 3. helyezést érte el, szabaddal a második helyen végzett. A felnőtteknél Boros Ninetta magasan nyerte a karika gyakorlatokat, de sérülés miatt második szerével már nem tudott fellépni.

rg


A fotón az éremszerzők: Várföldi Dorina, Laklia Lúcia, Kulcsár Adrienn

Címkék: nagyatád, lány, diák, sport