Egy tavalyi kormánydöntésnek köszönhetően a röplabda is kiemelt sportág lett, és 2020-ig több mint 2 milliárd forinthoz jut. Az idén 329 millió forintot kapott a szövetség.

A KaposPont a Magyar Röplabda Szövetség elnökétől megtudta, hogy a mostani körben az állami támogatás felét adják tovább az egyesületeknek.

A férfi szakág legjobbja, a bajnok és kupagyőztes Fino legénysége hét és fél millió forintot kap, ami jelentős tétel a jelenlegi költségvetésében. A klub elnökségi tagja, Borbély Csaba azt mondja: "egyértelmű a cél: amit a kaposvári férfi röplabda eddig elért, azt szeretnénk megtartani. Ugyanakkor nemzetközi szinten is szeretnénk fejlődni, ami viszont sok pénzbe kerül. Tehát, van hová tenni ezt az összeget".



Az 1. MCM-Diamant NB I-es női csapata több mint két és fél millió forintra pályázott sikerrel, amit fejlesztésre és az utánpótlás támogatására fordít. A somogyjádi NB II-es klub több mint egymillió forinttal gazdagodott, és főként felszerelés-vásárlásra és működésre költi majd a pénzt.

A kaposvári önkormányzat továbbra is a sportág mellett marad, és kiemelten támogatja a felnőtt csapatokat, illetve az akadémiát. A somogyi klubvezetők szerint jó helyre kerül a pénz, és a remények szerint az elmúlt években sanyarú helyzetbe jutott sportág egyesületi szinten is elindul majd felfelé.

Címkék: millió, szövetség, támogat, egyesület, csapat, sport, röplabda