Egy sikeres, büszke és álmokkal teli sportolóhoz érkeztünk az Iszák utcai teniszcentrumba. Kotormán Ákos a csehországi U14-es Európa-bajnokságon párosban mindenkit legyőzött. A kaposvári fiú és társa, Valkusz Máté eredményére a szakma is felfigyelt, hisz legutóbb 1990-ben tudott Eb-t nyerni magyar kettős ebben a korosztályban.

- Nagyon jó, hogy kijutottunk. Mindketten nagyon jól játszottunk az egész Eb alatt. Egyéniben a nyolc közé tudtam bejutni, de lehetett volna jobb is. A párost meg megnyertük, meccslabdáról visszahoztuk a négy között, a döntő pedig simább volt. Sokkal összeszedettebben játszottunk, mindent, amit kellett sikerült elérnünk és az edző is nagyon örült - foglalta össze a Kaposvári TC U14-es Európa-bajnoka, Kotormán Ákos.

- Múlt év márciusa óta foglalkozom vele. Nagyon szép eredményt ért el, de úgy gondolom, hogy ez még csak a legeleje egy hosszú útnak, ami előtt áll - tette hozzá edzője, Tóth Péter.

Kotormán Ákos egyéniben a hatodik helyen áll a nemzetközi ranglistán, Magyarországon pedig jelenleg ő a legjobb az U14-esek között. A következő évben korosztályt vált a kaposvári fiú, és az U16-os mezőnyben kell helytállnia.

- Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő két-három év az határvonal lesz abban, hogy kiderüljön, hogy ő belőle nemzetközileg milyen szintű versenyző válhat. Én úgy gondolom, hogy minden lehetősége adott hozzá, reméljük, hogy ő is élni tud ezzel a lehetőséggel, mint fizikálisan, mint pedig a környezete mindent megtesz azért, hogy a legjobbat ki tudja magából hozni - mondta az edző.

Ákosnak a szerb Novak Djokovics és a spanyol Rafael Nadal a két kedvenc teniszezője. A kaposvári sportoló pár év múlva szeretne hasonló kaliberű játékosok ellen is ütőt ragadni.

- Minél nagyobb sikereket szeretnék elérni. Szeretnék világranglista első száz helyezettjébe bekerülni, de az első ötven is nagyon jó. Hogyha ez nem jön össze, akkor mindenképpen edző szeretnék lenni - árulta el Ákos.

Bármi is váljék Kotormán Ákosból, az Európa-bajnoki címét már senki sem veheti el tőle. Remélhetőleg az U16-os mezőnyben is hasonló sikereket ér el, és ha keményen dolgozik, akkor pár év múlva teljesülhet az egyik nagy álma: egy Grand Slam torna a legjobbak között.

Címkék: ákos, kotormán, tenisz, bajnok, sport, kaposvár