A két együttes a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén csapott össze, és a házigazda 24:22 arányban bizonyult jobbnak. A visszavágó ettől függetlenül igen keménynek igérkezik...

Gólszegény összecsapásnak indult a kupa-negyeddöntő első felvonása, hiszen szűk negyedóra után mindkét csapat mindössze öt lőtt gólnál járt. Ezt követően a vendég szegediek vették át a mérkőzés irányítását: a hazaiak sem a szlovák Sulccal, sem pedig a magyar válogatott Ancsinnal nem tudtak mit kezdeni a pályán. A kilenc kapott gólból hetet a két kiváló átlövő szerzett. A CSKK szerencsére hamar rendezte sorait, és három perc elteltével már 10:9 állt a táblán. Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán, a szünetben egy góllal járt előrébb a Szeged.

A második félidő vendég gólokkal indult, amire egymás után öt somogyi találat érkezett válaszként. A végig remekül védő Pallag vezetésével ezután még tovább nőtt az előny, és a hajrában már 24-20-ra vezetett a házigazda. A hátralévő időben még kétszer betaláltak a Tisza-partiak, ám a csurgói győzelmet már nem fenyegette veszély. A CSKK 24:22 arányban nyert, így izgalmasnak igérkezik a szegedi visszavágó.

"Örülök a jó játéknak és az eredménynek, megpróbálunk a visszavágón is felnőni a feladathoz" - mondta a mérkőzésről a Csurgói KK vezetőedzője, Bakó Botond.

"Gratulálok a csurgóiaknak, sokat tettek a gypőzelemért. A visszavágón szeretnénk ledolgozni a hátrányunkat" - értékelt a Pick Szeged vezetőedzője, Skaliczki László.

A két csapat február 13-án, bajnoki mérkőzésen újra megmérkőzik majd egymással.

Címkék: cskk, NBI, csurgó, torna, kézilabda, sport