A spinning stresszoldó, állóképességnövelő és nem mellékesen remek edzésforma egy-egy biciklitúra előtt.

- Mindenképpen egy jó kiegészítés, szerintem azért fontos az is, hogy csak simán a természetbe elmenjen valaki biciklizni, de egy kiegészítésnek este, ha valaki dolgozik és csak este tud elmenni biciklizni, nem biztos, hogy az autósok olyan jó kedvvel fogadják őket - mondta Hifner Ferenc.

A Zsota Kerékpár Egyesület túrázói kiépített kerékpárutakon tekerhetnek, legközelebb szeptember 11-én várják a biciklizés szerelmeseit, a szezonzáró Balaton-kerülő túrára.

- Túratempóról lévén szó, senkinek sem megerőltető, a létszámtól függően 2-3 csoportra bontjuk a túrázókat, lesz egy haladó és egy kellemesebb turista csoport, akik nem nagyon kerékpároztak még, bátran merem ajánlani azoknak is, akiknek minimális a kerékpáros tudásuk és egyszerűen ki akarják magukjat próbálni, hogy egy ilyen túrát tudnak-e teljesíteni - mondta Muzsi Zsolt.

A rajt Balatonlellén lesz, a kétnapos túra során 200 km-t tesznek meg a résztvevők.

- Nagyon jó az, hogy kint tekerünk a szabadban, jó a társaság, a hangulat, mozgunk, aki nem próbálta, nem tudja átélni, el kell jönni és ki kell próbálni - mondta Vasvári Anikó.

Aki még szeretne csatlakozni a jó hangulatú kerékpártúrára, szeptember 6-ig megteheti, a kaposvári XL Fittlesz recepcióján.

Címkék: Hifner Ferenc, Muzsi Zsolt, kerékpár, Balaton, Kaposvár, sport