A gyógynövényes opciót kínáló biokozmetikumok lehetőséget nyújtanak a természetes, bőrbarát, tudatos arcápolásra.

Ajánlott biokozmetikumok férfiak számára

A Demeter tanúsítvánnyal rendelkező termékek közül kifejezetten zsírosabb érzékeny bőrtípus esetén is javasolt a Bio Menta & Tamanu Borotvahab, míg szárazabb, vízhiányos bőrrel rendelkezőknek a Bio Cédrus-Centella Szenzitív Borotvagél jelentheti az ideális opciót. Érdemes körülnézni a BIOLA Webshop borotválkozás kategóriájában, és alaposan átböngészni a legtermészetesebb megoldást nyújtó készítményeket. Innen beszerezhetők borotvahabok és gélek, illetve nyugtató atfershave balzsamok, amelyek az ún. szakállgyulladásra hajlamos bőrre is enyhülést hoznak.

A bőrnyugtató, regeneráló hatóanyagokban gazdag balzsamok alkalmazása létfontosságú, különösen a szakállgyulladásra érzékenyek körében. Ilyen például a Bio Szantálfa Time Defence Aftershave balzsam. Pillanatok alatt beszívódik, megnyugtatja az igénybe vett, érzékeny bőrt, illetve segít a regenerációban. Gyógynövénykivonatai révén, - mint kamilla, aszparágus, homoktövis - egy komplex ápolást biztosít. Az érzékeny, száraz bőr valódi elixírje, enyhíti a bőrpírt és az égető érzést, amellyel megvalósulhat a natúr szemléletű bőrápolás, biztonságos, természetes összetevőkkel.

A borotvahabok és gélek szerepe a szőrtelenítés során

Az egyik legfontosabb feladatuk maga a hidratálás, ezáltal a szőrszálak kellőképpen megőrizhetik nedvességtartalmukat, ugyanakkor nyilvánvaló “sikosító” szerepük is, amely során tulajdonképpen egyfajta védőréteget hoznak létre a penge és a bőrfelület között. Ennek köszönhetően minimálisra csökken az apró sérülések, kisebb sebek megjelenésének esélye. 

Külön kiemelendő nyugtató, frissítő hatásuk is, melynek eredményeképp a borotválkozás után üde, friss bőrérzettel ajándékoznak meg. 

Az egyes készítményekben fellelhető körömvirág kivonata például sebösszehúzó hatásáról ismert, vagyis a mikrosérülések esetén nagy segítséget jelent. Ahogyan a kamilla a gyulladáscsökkentésben játszik szerepe, enyhíti a bőrpírt és az égető érzést. A borotválkozási kozmetikumok komplex ápolószerek, amelyek egyrészt hidratálnak, és táplálnak értékes hatóanyagaik révén, másrészt nyugtatják, frissítik a bőrt, valamint segítik a regenerációt gyógynövénykivonataik által.

Komfortosabb borotválkozás tudatos bőrápolással egybekötve

Arcbőrünk bizonyos területei speciálisabb gondoskodást igényelnek, például a rendszeresen szőrtelenített szakaszok. A borotválkozás jelentősen igénybe veszi a bőrt, de ha mindezt gyógynövényes borotvahab vagy gél segítségével végezzük, rengeteget teszünk a hatékony arcápolás érdekében. Ezt megspékelve egy aftershave balzsammal, tökéletesen zárhatjuk a kötelező teendőnket. Az eredmény pedig friss, üde, ápolt bőr.

Címkék: biola, reklám